En ny Hello Talent-app rustar rekryteringschefer

11/04/2018
manager on smartphone

Med dagens ansträngda arbetsmarknad måste företag kunna rekrytera snabbare än någonsin. En av de faktorer som förhindrar rekryterare från att agera snabbt är svårigheten att engagera rekryteringschefer tidigt i processen. För att lösa dessa utmaningar släpper Hello Talent en unik mobilapp, där kandidater kan granskas med en knapptryckning.

screenshot hello talent mobile appFråga vilken rekryterare som helst, och de kommer att svara att rekryteringschefer spelar en mycket viktig roll i rekryteringen, men att det kan vara svårt att få dem att engagera sig”, säger Christophe Pecquerie, Business Unit Manager på Hello Talent, ”Jag vet – jag är en av rekryteringscheferna! Vi byggde denna app för att göra det möjligt för sådana som jag att enkelt granska kandidater och komma med snabb feedback.”

Med sitt intuitiva gränssnitt garanterar Hello Talent-mobilappen att rekryteringscheferna inte förhindras från att samarbeta med rekryterare, och rekryterare kan arbeta snabbare och mer effektivt.

Vår webbapplikation har redan tiotusentals användare.”, säger Pecquerie. ”Vårt mål med mobilappen är att se till att samtliga användare kan ta alla Hello Talent fördelar med sig, var de än är. Tänk dig ex. att du är på en middagsbjudning och träffar någon du vill rekrytera. Med Hello Talent-mobilappen kan du helt enkelt ta en bild av deras visitkort, eller hitta dem på sociala medier, och omedelbart spara deras uppgifter. Du behöver inte längre vänta tills du sitter vid din dator.

”Hello Talent-mobilappen är en utökad version av webbappen, och har funktioner som skapar en verklig mobil användarupplevelse. Synkroniseringen mellan webbappar och mobila appar gör det möjligt för användare att växla från den ene till den andre och hitta all information om profiler och pooler.”screenshot hello talent mobile app

Företag, som ex. Nisha Global, som är specialiserade på internationell headhunting och chefsrekrytering, har redan börjat dra nytta av den nya appens fördelar. ”Rekrytering kan bokstavligen ske var som helst och när som helst”, säger Asaf Yaffe, Senior Executive Search Consultant på Nisha Global. ”Det är fantastiskt att ha sina Hello Talent-data tillgängliga on-demand när man är på språng, oavsett var man befinner sig.”

Mobilappen är helt gratis att använda och finns tillgänglig för operativsystemen iOS och Android.