Software-gigant investerar $50 miljoner i kampen om Europa

09/01/2019

Talentsoft, Europas ledande företag inom molnbaserade lösningar för Talent Management och Learning, har precis offentliggjort att det investeras 50 miljoner dollar i verksamheten. Bland investerarna finns bland annat Goldman Sachs.   

Den samlade investeringen ligger på 50 miljoner dollar vilket rankas bland de 10 största investeringarna i Europa under 2018 inom HR-teknologi och software. Investeringen kommer att användas för att påskynda verksamhetens fortsatta växt genom innovation och internationell marknadsutvidgning och på så sätt stärka positionen som marknadsledare i Europa.

Talentsofts verkställande direktör Jean-Stéphane Arcis avslöjar i samband med investeringen hur detta påverkar verksamhetens strategiska fokus som i stor grad blir intressant för den svenska marknaden:

  1. Acceleration av företagets internationella utveckling
  2. Investering i HR data management och innovation inom Employee Experience
  3. Arbeta mot en plattform som är öppen för externa applikationer

Denna investering markerar en ny fas i Talentsofts historia och vi är stolta över att bli stödda av ledande riskkapitalbolag. Våra befintliga partners, Bpigrance och Goldman Sachs, samt vår nya investerare, Francisco Partners, har visat stort förtroende för oss och vår produkt. Vi siktar på att ta nästa steg genom att bli den första HR Tech plattformen i Europa med det nya iPaaS-programmet, vilket gör Talentsoft till ledande plattform för marknadsinnovation inom HR. Investeringen hjälper oss att bli ännu mer konkurrenskraftiga på de lokala marknaderna, däribland den svenska marknaden”, säger verkställande direktör Jean-Stéphane Arcis.

Talentsoft har 2000 kunder runt om i världen och däribland en rad svenska företag. Några av de svenska kunderna är Ahlsell, Lyko, Cramo, Rusta och Toyota Material Handling.

Fullständigt offentliggörande för investeringen: ”Talentsoft Completes $50 Million Funding Round To Accelerate Growth”