Rekordtillväxt för Talentsoft

22/10/2018

Efter ett mycket framgångsrikt 2017 ökade Talentsoft, den europeiska ledaren inom molnbaserad Talent Management och digitalt lärande, antalet nya kunder med 43 % under första halvan av 2018. Talentsoft nådde milstolpen 2 000 kunder och uppfyllde därmed sina tillväxtambitioner, såväl i Europa som globalt.


En ledare inom human capital management

Efter att ha fått in 200 nya kunder sedan början av 2018, ett rekord för första halvan av 2018, avser Talentsoft att fortsätta med sin innovationsdrivna accelerationsstrategi.

Talentsoft har tre huvudsakliga tillväxtkällor att tacka för dessa resultat:

  • En unik vision för medarbetarupplevelser och framtiden för HR är roten till företagets innovativa och distinkta produkter, som ex. Talentsoft Hub. I kombination med Talentsoft Analytics Solution gör denna Core HR-modul det möjligt för HR-team att konsolidera all HR-data centralt, och att effektivt administrera Talent Management-strategier, till och med i mycket decentraliserade organisationer.
  • Talentsoft Learning — Talentsofts lösning för utbildning & digitalt lärande har fördubblat sin aktivitet under de senaste två åren. Detta fantastiska resultat har gjort det möjligt för Talentsoft att snabbt positionera sig som den viktigaste aktören inom omvandling och utveckling av inlärning i europeiska multinationella företag.
  • Talentsoft’s iPaaS-program (Integrated Platform as a Service) — Talentsoft är fast beslutna att bli den mest öppna plattformen på marknaden. Talentsofts iPaaS-program ger kunderna möjlighet att integrera alla digitala HR-innovationer på marknaden, och därmed ge europeiska multinationella företag de digitala HR-lösningar som bäst passar deras behov.

Global expansion

Flera stora internationella konton har nyligen anslutits till Talentsofts kundportfölj. I Tyskland har vi välkomnat Capri Sun, en känd aktör inom livsmedels- och dryckesindustrin. I Nederländerna har vi lagt till Eneco i vår portfölj – en av landets största tillverkare och leverantörer av naturgas och elektricitet. I Belgien blev Partena, ett av de större sjukförsäkringsbolagen, ny kund. I Sverige har vi välkomnat Ahlsell, en ledande distributör av installationsprodukter och verktyg i de nordiska länderna. I Norge har Crayon, en gigant inom Global Software Asset Management, tagit plats i vår portfölj.

Talentsoft har även förvärvat många nya kunder i Frankrike. Vi har välkomnat EDF, Europas största energiproducent. Vi har lagt till RATP, världens 5:e största operatör inom stadsbaserad kollektivtrafik, i vår portfölj. Försäkringsgruppen MACIF blev en ny kund, och vi har också välkomnat Framatome, ett ledande kärnkraftsindustriföretag.

Som en del av den globala expansionens acceleration etablerade Talentsoft ett dotterbolag i Kanada. Talentsoft har nu över 50 kanadensiska kunder, och har redan blivit en ledande referens där, med kunder som inkluderar stora detaljhandelsföretag som Mondoux och Uniprix, och transportgrupper som Teo Taxi och Aéroport de Québec.

En drivande kraft i den franska tech-industrin

I mars 2018 tilldelades Talentsoft av det globala konsultföretaget Roland Berger och den paneuropeiska aktiebörsen Euronext  ‘Future Unicorn’-utmärkelsen i i SaaS-kategorin.

I juli 2018 utsåg Microsoft Talentsoft till Microsoft Partner of the Year 2018 i ISV-kategorin (Independent Software Vendor) – en betydande utmärkelse, som stärker de nära förbindelser som Talentsoft har etablerat med Microsoft sedan 2007.

I augusti 2018 var Talentsofts VD Jean-Stéphane Arcis inbjuden att ingå i den ekonomiska delegationen vid det Franska statsbesöket i Danmark, tillsammans med den franske presidenten Emmanuel Macron.

Talentsoft positionerades i september 2018 som Visionär i Gartners Magic Quadrant for Talent Management Suites för 5:e gången i rad. Talentsoft har, baserat på sin kompletta vision och verkställighetsförmåga, uppnått den högsta och mest långvariga totala positionen i Visionärs-kvadranten i rapporten Gartner September 2018 Magic Quadrant for Talent Management Suites.

”Stora europeiska företag vill ha en nyckelaktör med stark innovationskapacitet och djupgående förståelse för de stora europeiska organisationernas speciella förhållanden. Talentsoft innehar all nödvändig kompetens för att möta dessa förväntningar, tack vare sin genuint unika och medarbetarfokuserade plattform, som hanterar alla humankapitalbehov. Talentsofts team är starkt engagerade i kontinuerlig innovation och utveckling, i samarbete med sin kundgemenskap, för att kunna erbjuda den mest effektiva SaaS HR-lösningen”, säger Jean-Stéphane Arcis, Talentsofts VD och medgrundare.