Future Unicorn-utmärkelse av Euronext

19/03/2018

Talentsoft, europeisk ledare inom programvaror för Talent Management och digitalt lärande, har av Euronext och Roland Berger tilldelats Future Unicorn-utmärkelsen i Software-as-a-Service (SaaS)-kategorin. Med en tillväxt på 30 % år 2017 och med verksamhet i 15 länder är Talentsoft en äkta europeisk framgångshistoria och en europeisk ledare.

Future Unicorn-utmärkelsen tilldelas privatägda franska teknikföretag med en konsekvent imponerande tillväxt, och en potential att bli ”enhörningar” inom de närmaste fem åren. Sedan grundandet år 2007 har Talentsoft använt sin innovativa HR-plattform för att ge näring till snabb tillväxt – 30 % enbart under år 2017. Denna prestigefyllda utmärkelse är inte bara en bekräftelse på den hypertillväxt TalentSoft har upplevt, utan även på den europeiska teknikbranschens stora kraft.

Med sina uppnådda framgångar, och den nyligen genomförda kapitalanskaffningen med Goldman Sachs, är Talentsoft väl rustade att verkställa sin affärsplan för de kommande tre åren. Denna kommer att fokusera på två huvudområden:

  • Stark internationell utveckling – Mål om att ha mer än 5 miljoner användare utanför Frankrike och team i över 15 länder.
  • Innovation – Tillhandahålla den enda kollaborativa digitala plattformen för att skapa och utveckla meningsfulla relationer mellan HR, medarbetare och chefer, och ge dem de verktyg och det innehåll de behöver för att bli framgångsrika.

En affärsmodell som kombinerar hypertillväxt med finansiell stabilitet

Med en uppskattad omsättning på 70 miljoner € år 2018 fortsätter företaget att växa med + 30 % per år. År 2018 startar med en ackumulerad omsättning på 75 miljoner €, varav mer än 80 % har säkrats med befintliga kontrakt. Dessutom når Talentsoft idag totalt 1 800 kunder runt om i världen med en retention rate på 97 %, vilket är mycket högre än andra företag inom samma affärsområde.

”Vi är mycket stolta över att tilldelas ’Future Unicorn’. Denna utmärkelse är ett verkligt bevis på att startups inom den franska tekniksektorn, inklusive Talentsoft, är förebilder vad gäller internationell tillväxt och innovation. Dessa företag har potential att bli internationella ledare och förstklassiga partners för de europeiska multinationella företagen.” säger Jean-Stéphane Arcis, VD för TalentSoft.

******

Talentsofts nyckeltal :

  • SaaS-ledare i Europa
  • 52 miljoner € omsättning år 2017
  • 30 % tillväxt år 2017
  • 1,600 anställda i 15 länder: Frankrike, Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Danmark, Storbritannien, Belgien, Spanien, Italien, Schweiz, Israel, Kanada, Brasilien, Colombia, Singapore, Senegal..
  • 200 utvecklare baserade i Frankrike
  • 1,800 kunder i hela världen, som ex. KLM, Schmolz + Bickenbach, Shurgard, El Corte Inglés, Dorchester Collection, Air Canada, Chemical Specialties Pte Ltd, Max Mara, Bolloré, DB Schenker, Lagardère, Safran, Vinci, Naval Group…

******

Talentsoft konsoliderar sitt engagemang i den franska tekniksektorn och den europeiska tekniksektorn genom att delta i 2017/2018 års promotion av French Tech Pass, och har anslutit sig till WonderLeon, rekryteringsprogrammet för internationella talanger. Genom detta partnerskap uppmanar Talentsoft internationella talanger att söka sig till europeiska innovationsföretag för att, tillsammans med engagerade medarbetare, arbeta för tillväxt på den internationella marknaden.